18 Aralık 2013 Çarşamba

Diplomatik Sanatcı Ersin Faikzade PAKİSTAN'da



Diplomatik Sanatcı Ersin Faikzade Resmi ziyarette bulunmak üzere Pakistan İslam Cumhuriyet ine gitti. 30 Ekimde İslamabad da törenle karşılanan Faikzade ,Üst düzey güvenlik önlemleri altında İnsan Hakları Örgütü Baskanı Muhammed Amin Shahid Khan ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenlediler.
   Muhammed Amin Shahid Khan'ın Türkiye nin dünyadaki onur abidesi olarak bahsettigi Ersin Faikzade nin Diplomatik kimliğinden ve dünyada yapmış olduğu insani çalışmalardan övgü ile bahsedildi.
   Diplomasisi dışında müzikal yeteneğini de bu anlamlı calısmalarında kullanan Faikzade ,ayrıcalıklı bir sanatçı olduğunu bir kez daha gösterdi. İslamabad Roots Millenium okulları kampüsünde büyük bir BARIS konseri veren Faikzade 'ye Pakistanlı sevenlerinin ilgisi cok büyük oldu.
           Pakistan ın sevilen sanatcılarınında katıldığı konserde Ersin Faikzade den bir Barıs müzik albümü yapması için teklif sunuldu.
             Umeede Noor zihinsel engelliler merkezinde calısmalarda bulunan Diplomatik sanatçı daha sonra  Liselere de girerek öğrencilerle birlikte oldu.
             Pakistan lı ünlü ressam İrum Khoknar ,insanlığından cok etkilendiği Ersin Faikzade den ilham aldığını dile getirerek 2014 yılındaki sergisini Ersin Faikzade portreleri olacağını açıkladı ve çalışmalarına başladı.
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder